Tort de capsuni

de sandytza in Torturi, 21 Aug 2009 | 5239 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Pentru crema
  • 500 gr capsuni
  • 500 ml frisca
  • 1 plic gelatina fara gust
  • 1 plic gelatina cu gust de capsuni
  • 100 gr zahar tos
  • 2 linguri zahar pudra
        Pentru foaie
  • 80 gr cereale muesli cu fructe
  • 15 gr miere
  • 20 gr unt
  • 10 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni:

Se prepara foaia : se topesc pe foc untul, mierea si 10 gr zahar . Cand s-au topit se adauga cerealele si se amesteca bine. 

Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se aseaza cerealele pe fundul acesteea apasand bine cu mana pana se uniformizeaza. Se baga la cuptor la foc potrivit timp de 20 min dupa care se lasa la racit.

Crema

Se zdrobesc capsunii cu blenderul si se pun pe foc impreuna cu zaharul tos. Se fierb timp de cinci minute dupa care se iau de pe foc si se adauga gelatina cu gust de capsuni . Se lasa la racit timp in care preparam frisca.

Intr-un pahar se pune gelatina fara gust impreuna cu un pic de frisca lichida si se amesteca bine. Intr-o craticioara se fierb aprox 50 ml frisca si se toarna peste gelatina din pahar. 

Restul de frisca se bate bine , se adauga cele doua linguri de zahar pudra dupa care se adauga treptat gelatina din pahar. E bine sa o strecurati in momentul cand o puneti.

Se imparte frisca in doua parti egale. In jumatate din aceasta se adauga capsunii deja raciti si se amesteca bine.

Montare:

Se pune stratul de cereale pe fundul unei tavi cu pereti desmontabili. Se toarna intercalat cele doua creme. Odata cea cu capsuni, odata cea alba si tot asa pana terminati cu un strat subtire de crema de capsuni. 

Pentru ornare am folosit sirop de capsuni, am turnat un pic deasupra si cu o lingurita am amestecat usor. 

Se lasa la rece cateva ore inainte de a se servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Bunica 1

21.08.2009, 21:01

Arata de nu se poate mai bine.

sandytza 1

25.08.2009, 01:30

si de buna e la fel de buna mai ales daca e destul de rece

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:04

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata cu capsuni si vanilie